Витоша става част от "Моят зелен град“ през 2014

6274
Витоша става част от "Моят зелен град“ през 2014

За седма поредна година инициативата „Моят зелен град“ ще обедини стотици доброволци в една обща кауза за опазване на околната среда.

За общо шест издания на кампанията до момента еко-любителите в София успяха да се погрижат за опазването на природата в градска среда като почистиха и облагородиха няколко големи градски парка. През 2014 г. те ще имат възможност да опознаят богатствата на природен парк „Витоша“. На 27 септември служителите на Coca-Cola в София, Банкя и Костинброд, заедно с всички желаещи доброволци ще почистят и облагородят местностите „Дендрариум“ и „Игликини поляни“. Участниците в кампанията ще възвърнат приветливия вид на областта като възстановят счупени мостчета и парапети, боядисат и лакират планинските масички, пейки и беседки и поставят нови шезлонги за почивка на слънце.Доброволците ще помогнат и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи, която се намира в „Дендрариума“.

За децата ще се организират специални опознавателни обиколки на местността за наблюдение на птиците, животните и растенията в природен парк „Витоша“. Лектори от БДЗП и Природо-научния музей в София ще изнесат интересни уроци на открито, свързани с биоразнообразието в региона, а в специалната екоработилница на ЕКОПАК малчуганите ще се научат да превръщат ненужните отпадъци в красиви украшения и ще получат съвети как да помогнат за опазване на природата.

Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата, като на място ще получат необходимите материали.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com